Yasal Duyuru

Sitemizde bulunan ürünler reçeteye tabi ilaçlar olmayıp adı geçen hastalıkların tedavisinde doğal destek amaçlı ve Takviye Edici Gıda  olarak kullanılır.
Ürünlerimiz hiçbir hastalığın teşhisinde,tedavisinde ve sağaltımında kullanılamaz.
Ürünlerin kullanımı ve sağlık sorunlarınız için öncelikle aile hekiminize ya da eczacınıza danışınız.
Ürünler ile ilgili ayrıntılı bilgi ve diğer sorularınız için lütfen iletişim formu ya da telefonlarımızdan bize ulaşınız.

Türkiye Dünyaya şifa dağıtıyor.

Tarih: 2021-10-06

Türkiyeden dünyaya şifalı bitkiler ihracatı;

Türkiye kendine has kokusu ve aroması olan otlar açısından gayet verimli bir coğrafyaya sahip. Kozmetik sanayiden eczacılığa kadar birçok alanda kullanılan bu bitkilerin sayısının 500 civarında olduğu tahmin ediliyor. Odun dışı orman ürünleri olarak sınıflandırılan bu ürünler son zamanlarda Türkiye’nin ihracat kaleminde gözle görülür bir nitelik kazanmaya başladı. Zira dünya genelinde sağlıklı yaşam trendlerinin de ağırlık kazanmasıyla bu tip bitkilere gösterilen ilgi artış gösteriyor.

Deutche Welle'nin aktardığı Global Industry Analysts araştırma şirketinin tahminlerine göre, 2015 yılına kadar dünyadaki bitkisel kökenli ilaç ve ürünler pazarı 93 milyar doları aşacak.

Çin başı çekiyor

Türkiye’nin en çok ihraç ettiği ürünlerin başında kekik ve defne yaprağı geliyor
Dünyada rağbet görmeye başlayan bu ürünlerin büyük bir bölümü Çin ve Hindistan tarafından temin ediliyor. 2010 rakamlarına göre, 1,3 milyar dolarlık ihracatıyla Çin bu ürün grubunun ticaretinde yüzde 15,8'lik bir payı elinde bulunduruyor. Aynı yıl 939 milyon dolar ihracat yapan Hindistan ise dünyadaki bu ürün grubu ihracatının yüzde 11’ini yapıyor. Bu iki ülkeyi 908 milyon dolarlık ihracatıyla ABD izliyor.

ABD bu ürünleri tedarik eden önemli bir ülke olmasının yanında gelişmiş ilaç sanayisi ile bu ürünleri en çok talep eden ülkelerin başında geliyor. 2010 yılında bu ürün grubunun ithalatında ABD 1,3 milyar dolar ile listenin en tepesinde yer alıyordu. ABD’yi bu ürün grubunun ithalatında yüzde 8 payı bulunan Almanya ve yüzde 5,8 ile Japonya takip ediyor.

Türkiye ihracatını yüzde 14 artırdı

Zengin ürün florasıyla Türkiye, son dönemde dünyanın farklı noktalarına gönderdiği bitkisel ürünlerde çıkış yaşıyor. Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği rakamlarına göre Türkiye 2010 yılında 98 milyon dolarlık ihracat yaptı. Aynı rakamlara göre 2011 yılında bu türden ürünlerin ihracatı yüzde 14’lük artışla 112 milyon dolara ulaştı.

Kekik ve defne yaprağına ilgi büyük

Türkiye 2011 yılında dünyaya 31 milyon dolarlık kekik ihracatı yaparken, defne yaprağında ihracat 27 milyon dolar oldu. Bu rakamlar bu iki ürün ihracatının toplam bitkisel ürün ihracatının yaklaşık yarısına denk geldiğini gösteriyor.

Türkiye’nin zengin odun dışı orman mamüllerini en çok talep eden ülkelerin başında Almanya geliyor. Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği rakamlarına göre 2011’de Almanya’ya yapılan ihracat 11 milyon doları geride bıraktı. Almanya’nın Türkiye’den aldığı 11 milyonluk bitkisel ürünlerde defne yaprağı, mavi haşhaş ve kekik başı çekiyor. Almanya Türkiye’den 2011 yılında 1,7 milyon dolarlık defne yaprağı satın aldı. Mavi haşhaş için bu rakam 1,6, kekik içinse 1,4 milyon dolar oldu. Söz konusu ürünler özellikle ilaç ve kimya sanayisi için önemli girdi maddeleri olduğundan, bu sektörlerde gelişmiş olan Almanya’nın bu tip ürünleri daha çok talep ettiği görülüyor.

'Rakamlarda üretimin payı önemli'

Global Industry Analysts araştırma şirketinin tahminlerine göre, 2015 yılına kadar dünyadaki bitkisel kökenli ilaç ve ürünler pazarı 93 milyar doları aşacak
Türkiye'nin bu ürün grubundaki avantajlı konumunun temel nedenlerinden birisi, iklim, dolayısıyla da zengin flora. Akdeniz Ağaç ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Bülent Aymen bu bitkilerin üretimi ile ilgili alınan mesafenin de etkili olduğunu anlatıyor.

Aymen, “Dünyada sağlıklı ürünlere yönelik ilginin artmasından sonra Türkiye'nin bu tür ürünlerdeki ihracat rakamları artış gösterdi. Türkiye özellikle kekik ve defne yaprağı gibi ürünlerin üretimini de gerçekleştiriyor. Bu nitelikleri ile Türkiye, kekik, defne yaprağı ve adaçayı gibi ürünlerde dünyanın en önemli tedarikçilerinden birisi olmaya devam ediyor. Genel tabloya bakıldığında Türkiye, odun dışı orman ürünleri ihraç eden 196 ülke arasında kendine 21. sırada yer buluyor” diye konuşuyor.

Giriş

Sepet

Sepet Boş

Kargo Seçenekleri

Yurtiçi Kargo - YouTube

Yeni Ürünler

VELTURA

VELTURA

Fiyatı: 300.00TL
STAKİD

STAKİD

Fiyatı: 300.00TL
CORVEZİO

CORVEZİO

Fiyatı: 300.00TL