Yasal Duyuru

Sitemizde bulunan ürünler reçeteye tabi ilaçlar olmayıp adı geçen hastalıkların tedavisinde doğal destek amaçlı ve Takviye Edici Gıda  olarak kullanılır.
Ürünlerimiz hiçbir hastalığın teşhisinde,tedavisinde ve sağaltımında kullanılamaz.
Ürünlerin kullanımı ve sağlık sorunlarınız için öncelikle aile hekiminize ya da eczacınıza danışınız.
Ürünler ile ilgili ayrıntılı bilgi ve diğer sorularınız için lütfen iletişim formu ya da telefonlarımızdan bize ulaşınız.

C vitamini ve kanser tedavisi

Tarih: 2011-10-11


C Vitamini Kanser Tedavisinde Kullanılabilirmi

C Vitamini Enjeksiyonu. C Vitamini Kanser. Normalde C vitamini hücre ve dokuları serbest radikallerin zararlarından koruyan bir antioksidandır. Ancak C vitamini yüksek dozda verildiğinde prooksidan olur ve hidrojen peroksit gibi hücreleri tahrip eden radikaller üretir. 
C Vitamini ve Kanser
• Amerika’daki Ulusal Sağlık Enstitüsünce yapılan ve sonuçları Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi dergisinde yayınlanan araştırmaya göre C vitamini enjeksiyonu farelerdeki tümörlerin %41 ile %53 oranında küçülmesini sağlamıştır. Bilimadamlarına göre C vitamini kanser hücreleri içinde zincirleme bir yıkıcı reaksiyona sebep olmakta ve kanserin ilerleyişini önlemektedir.
 • Çalışmalarda verilen C vitamini miktarı kilogram başına 4 gram kadardır. Araştırmacılara göre dolaşım sistemine enjeksiyon yoluyla C vitamini uygulaması, ağız yoluyla alınandan daha fazla vitaminin tümörlere gönderilebilmesini sağlamaktadır. C vitamini enjeksiyonla verildiğinde kanser hücrelerini öldüren bir oksidasyon maddesi olan hidrojen peroksidin oluşmasına yol açmaktadır.
 • C vitamininin kanser tedavisinde kullanılması fikri 1970’li yıllard Linus Pauling tarafından ortaya atılmıştır. Pauling terminal safhadaki yüzlerce kanserli hastaya damardan ve ağızdan C vitamini vermiş ve bu hastaların yaşam sürelerini C vitamini almayan hastalarla karşılaştırmıştır. Bu çalışmaya göre C vitamini alan hastalar almayanlara göre 150 ile 300 gün daha fazla yaşamıştır.
 • Daha sonra Mayo kliniği tarafından yapılan 2 araştırmada ise C vitamininin kanser tedavisinde herhangi bir etkiye sahip olmadığı sonucu çıkmıştır. Ancak Mayo kliniği tarafından yapılan bu çalışmalarda, C vitamini hastalara parenteral (damardan) yolla verilmemiştir.
 • C vitamini tümörlü hücredeki kimyasal yapıyla reaksiyona geçerek tümörlü hücreyi öldürecek kadar hidrojen peroksit açığa çıkmasını sağlıyor. Ayrıca C vitamini sağlıklı hücrenin kimyasal yapısıyla reaksiyona girmediği için, sağlıklı hücrelere zarar vermiyor.
 • C vitamininin kanser hücrelerine karşı etkili olabilmesi için tahrip kan seviyesinin 1000 µmol/L’nin üzerinde olması gerekir. Beslenme veya vitamin takviyesiyle kanser hücrelerinin ölmesini sağlayacak kan düzeylerine erişmek ise mümkün olmamaktadır.
 • Journal of Korean Medical Science adlı Dergisinin 2007 Şubat sayısında yayınlanan araştırmaya göre enjeksiyonla verilen yüksek doz C vitamini son dönem kanser hastalarının yaşam kalitesini belirgin bir şekilde artırmıştır.
 • İngiliz Kanser Araştırma Vakfı ise C vitamininin tedavi amaçlı kullanımı için daha fazla araştırmaya gerek olduğunu ve yüksek doz C vitamininin radyoterapi ve kemoterapi gibi kanser tedavilerinin etkisini azaltabileceği şeklinde görüş açıklamıştır. 

Giriş

Sepet

Sepet Boş

Kargo Seçenekleri

Yurtiçi Kargo - YouTube

Yeni Ürünler

VELTURA

VELTURA

Fiyatı: 300.00TL
STAKİD

STAKİD

Fiyatı: 300.00TL
CORVEZİO

CORVEZİO

Fiyatı: 300.00TL