Yasal Duyuru

Sitemizde bulunan ürünler reçeteye tabi ilaçlar olmayıp adı geçen hastalıkların tedavisinde doğal destek amaçlı ve Takviye Edici Gıda  olarak kullanılır.
Ürünlerimiz hiçbir hastalığın teşhisinde,tedavisinde ve sağaltımında kullanılamaz.
Ürünlerin kullanımı ve sağlık sorunlarınız için öncelikle aile hekiminize ya da eczacınıza danışınız.
Ürünler ile ilgili ayrıntılı bilgi ve diğer sorularınız için lütfen iletişim formu ya da telefonlarımızdan bize ulaşınız.

KARATAY DİYETİ İLE SAĞLIKLI ZAYIFLAMA 

Tarih: 2012-02-07

KARATAY DİYETİ İLE SAĞLIKLI ZAYIFLAMA


Uzun zamandır birçok diyet yöntemleri ve uzmanların yazdığı kitaplar, makalelerle zayıflamaya ve sağlıklı kilo kontrolü için çaba harcıyoruz. Sonuç ne ? Hiç, olmuyor, zayıflayamıyorum !!  Şimdi birisi çıkıyor ve diyor ki, "siz Türksünüz Türklerin yeme içme alışkanlıkları farklı, benim dedem 100 yaşını geçmişti, amcam 95 yaşında bisiklet sürüyor, bunlar köyde yaşıyor ve doğal besleniyor. Haydi çevrenize bakın, kimin akrabası yok ki, köylerde yada kırsal bölgelerde doğal gıdalarla beslenen ve uzun yaşayan akrabası olmasın... İşte gerçek. Karatay diyeti, birçok insanın faydalı oluyor dediği bu diyet tamamen tabuları yıkıyor. Ye yiyebildiğin kadar, ancak meyvalardan uzak dur. Çerez ooooo istediğin kadar ye, abartmadan ceviz, fındık, badem, fıstık. Kahvaltıda 2 yumurta, az pişmiş, dikkat çok pişmeyecek, trans yağlar ortaya çıkmasın. Artık Türk insanına göre bir diyet var.

Karatay Diyeti ile doğru bildiğiniz yanlışları düzelteceksiniz. Kilo verirken, sabahları dinç ve dinlenmiş olarak uyanacak, güne sevinç içinde başlayacaksınız. Bütün gününüzü de acıkmayarak, tatlılara saldırmayarak, enerji dolu geçireceksiniz. Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek ve dolayısıyla sık sık hastalanmayacaksınız! Bu arada her gün düzenli olarak günde 2-3 gr Omega-3 tüketmelisiniz.  

Profesör Doktor Canan Efendigil KARATAY'ın kitabını alın ve ayrıntıları okuyun. Bilimsel gerçeklerle desteklenmiş bir kitap. Alın okuyun, mutlu ve sağlıklı yaşayın. Asağıda Kitabın Yazarı Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay'ın kendi kaleminden bir özetini okuyabilirsiniz.

Istanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY aynı zamanda Karatay Diyeti - Bilimsel Gerçeklerle Kilo Vermenin ABC’si isimli kitabın yazarıdır.

Bugün  Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY Seda Sayan'ın programı olan "Sabahın Sedası"nda sağlıklı beslenme ve karatay diyeti üzerine bazı açıklamalar yaptı. İşte Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY'ın anlattıkları:

Sık sık yemek yemeyin:

İnsülin direnci sık sık yediğimiz zaman ve harcamadığımız zaman kırılamaz.

 

Az yemek doğru değil, 3 öğün, fakat tok olarak yenilecek. 24 saatin en önemli öğünü kahvaltıdır. Sabah çok kuvvetli yememiz lazım. Her gün 2 yumurta veya pastırmalı yumurta veya menemen yiyebilirsiniz. Avuç içimiz kadar peynir ve yanında salatamızı yiyebiliriz. Yumurta, beyaz peynir, 10-15 zeytin, 1 fincan ceviz (veya fıstık, badem). Ekmek yerine ceviz yiyin. Kilo vermek isteyenler ekmek yemeyecekler. Çünkü ekmek insülin direncini arttırır.

 

İnsülin yağları depo eden hormondur. Az ve sık yediğimiz zaman sürekli yağlar bu depoya gönderilir. Yemek yediğimiz zaman insülin yükselir ve 2 saat sonra düşmeye başlar. Ve acıkma hissi ortaya çıkar.

 

Çok kuvvetli bir kahvaltı yaptığımız zaman bütün gün acıkmayız. O sırada leptin hormonu devreye girer ve kendi vücut yağlarımızı ara öğün olarak kullanır. Bu nedenle acıkmayız. Sık sık yediğimiz zaman karaciğer ve pankreas yorulur. Bu nedenle sık sık yemek yemek doğru değildir.

Kilo vermek için insülin direncini kırmak şart:

Ekmekten uzak durulması gerekir. Ekmek yerine ceviz yemeye başlayabilrisiniz. Hiç acıkmayacaksınız ve göbek, basen yağları eriyecek. Yalnız bu yağlar yılların birikimi olduğu için bir anda gitmez. Zamanla yediklerinize dikkat edip kilolarınızı vereceksiniz. Aç kalarak kilo verilmez. 24 saatte mutlaka su vücuda girmelidir. Susuz kaldığınız sürece kilo veremezsiniz.

Öğle yemeğinde ne yenilmelidir:

Eğer acıkmadıysanız öğle saatinde bir şey yemeyiniz. Bir fincan fındık-fıstık yiyebilirsiniz. Lahmacun en sağlıklı yiyeceklerden biridir. Hamuru çok ince olmalıdır. lahmacun şu bakımdan sağlıklıdır: üstünde et ve sebze vardır, yanında soğanı ve maydanozu vardır. Güvendiğiniz bir yerde küçük bir lahmacun yiyebilirsiniz. Kilo verene kadar bu şekilde devam etmelisiniz. Bu karaciğer yağlarının gitmesi için şarttır.

Karatay diyeti nedir? Karatay diyeti nasıl yapılır?

Karatay diyeti aslında bir diyet değildir. Bir yaşam biçimidir. Bu önemli konulara sağlıklı bir yaşam için dikkat edilmelidir. Biz hareketsiz bir toplumuz, çok ekmek yiyoruz, çok meyve suyu içiyoruz. Bunun yerine balık yiyebiliriz. Balık sağlıklı bir yiyecektir.

 

Bilim adamları "şeker en tatlı zehirdir" diyorlar. Bir dilim ekmeğin üzerine kesme şekerleri yerleştirin, ne kadar şeker alırsa o kadar şeker yiyoruz ekmekle birlikte. Karaciğer yağınızı azaltmak istiyorsanız ekmekten uzak durmalısınız.

 

Önemli olan sağlıklı olarak yavaş yavaş kilo verip, o kilolarda kalmaktır.

 

Yaz geliyor, kiraz, erik, bir iki kayısı ve çilek yiyebilirsiniz. Kavun ve karpuzdan kilo vermek istiyorsanız uzak durmalısınız.

"Özgür tavuk" yenilmelidir

Köy tavukları sağlıklıdır, doğal ortamda büyüyenler. Ama hareketsiz bir ortamda büyüyen tavukları tüketmenizi önermem. Kebap ve baklagiller tüketebilirsiniz, yanına ekmek yemeyeceksiniz. Balık sağlıklıdır. Yalnız mısır unu kızartıldığı zaman kanserojen etki ortaya çıkar.

Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta akşam saat 8'den sonra yemek yemeyeceksiniz.

Giriş

Sepet

Sepet Boş

Kargo Seçenekleri

Yurtiçi Kargo - YouTube

Yeni Ürünler

VELTURA

VELTURA

Fiyatı: 300.00TL
STAKİD

STAKİD

Fiyatı: 300.00TL
CORVEZİO

CORVEZİO

Fiyatı: 300.00TL