Yasal Duyuru

Sitemizde bulunan ürünler reçeteye tabi ilaçlar olmayıp adı geçen hastalıkların tedavisinde doğal destek amaçlı ve Takviye Edici Gıda  olarak kullanılır.
Ürünlerimiz hiçbir hastalığın teşhisinde,tedavisinde ve sağaltımında kullanılamaz.
Ürünlerin kullanımı ve sağlık sorunlarınız için öncelikle aile hekiminize ya da eczacınıza danışınız.
Ürünler ile ilgili ayrıntılı bilgi ve diğer sorularınız için lütfen iletişim formu ya da telefonlarımızdan bize ulaşınız.

Metabolik sendrom bozukluğuna bitkisel çözümler 

Tarih: 2011-12-09

METABOLİK SENDROM VE BİTKİSEL ÇÖZÜMLER
 

Metabolik sendrom, günümüzde insan sağlığı üzerinde önemli tehditlerden biri olarak kabul ediliyor. Önlenmesi ve tedavisi için tek başına bir ilaç tedavisi yeterli olmuyor; yaşam şekli düzenlemeleri, beslenme değişiklikleri, egzersiz programlarının yanı sıra besin desteklerinin kullanılması öneriliyor.

Hiç şüphesiz “Daha az yiyin, daha fazla egzersiz yapın” şeklinde basit bir genel tedavi stratejisinden ziyade uzmanlar tarafından kişiye göre ayarlanmış tedavi uygulamaları gerekiyor. B Korunma ya da tedavi sürecinde yararlı olabileceği bilimsel olarak ortaya konulmuş birkaç bitkiden bahsedelim.


Dut Yaprağı;

 
Uzum, dut ve yerfistiginda kanseri onleyen bir madde bulundugunu aciklayan Ingiltere Montfort Universitesi`nden Gerry Potter, "Bu yiyeceklerde bulunan `resveratrol` isimli molekulun pek cok urunun bozulmasina yol acan mantarlara karsi savastigini biliyorduk ama arastirmalarda, bu maddenin vucutta kanser hucrelerini hedef alarak onlari tahrip eden, kanser karsiti bir unsura donustugunu saptadik" diyor.
Japon arastirmacilar ise beyaz dut yapraklarinin extrelerinde bir seri biyolojik olarak aktif bilesenler tespit etti. Bu bilesenler, hucre paslanmasini onleyici, antioksidan ve damar sertlesmesini engelleyici ve damarlarda kolesterolden zengin plaklarin olusumunu baskilayici etkiye sahip oluklari ortaya cikti. Japonlar bu etkilerin sevindirici oldugunu ama dut yapraklarinin bundan daha fazlasina da sahip olduklarini iddia ediyor. Japon uzmanlar, dut yapraklarin ayni zamanda yuksek kan sekeri seviyelerini dusuren bilesIklere sahip oldugunu ileri suruyor. Yapraklar bu etkilerini, bagirsaklarda maltoz, laktoz, sakroz gibi cifte sekerleri parcalayarak onlari bagirsaktan emilebilen glikoz, fruktoz, galaktoz gibi tekil sekerlere donusturen enzimleri baskilamak suretiyle gosteriyorlar. Boylece sekerler bagirsaktan emilemedigi icin kandaki seviye de yukselmiyor.Uzun vadede insülin direncini ve metabolik sendrom bozukluğunu tedavi ediyor.
Ote yandan, dut agacindan beslenen zararli bocek olmadigi icin herhangi bir tarim ilaci da kullanilmiyor. Bu nedenle dut dunyanin en ekolojik urunlerinden biri olarak sayiliyor. Dut, kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitamini yonunden zengin. Beyaz dut yapraklari idrar sokturup, vucutta biriken suyu bosaltiyor. Ac karnina yenen beyaz dut barsak solucanlarini dokuyor. Dutun taze yapraklari ile derideki yaralara ve burundaki kanamalara tampon yapilirsa kanamalar durur. Ne sekilde tuketilirse tuketilsin iyi bir kan yapicidir. Sabah ac karnina yenir ve uzerine su icilirse bagirsaklarin calismasi temin edilir. Beyaz dutun 15-20 gram yapragi 3 su bardagi ile kaynatilirsa ates de dusurur. Istah artirir, enerji verir.  


Yeşil çay

Yeşil Çay MucizesiYeşil çayın metabolik sendrom şikayetleri üzerinde etkinliğini ortaya koyan gerek deney hayvanları üzerinde ve gerekse klinik olarak insan gönüllüler üzerinde yürütülmüş çalışmalar bulunuyor. Bu çalışmalarda yeşil çayın zengin antioksidan etkili polifenolik (kateşinler, teaflavinler) içeriğinden kaynaklanan çok yönlü bir etkinliği görülüyor:

1. İstirahatteki metabolizma hızını yükseltip yağ yakılmasını artırarak,

2. Kan şekeri metabolizmasını düzenleyerek,

3. Kan basıncı ve kötü kolesterol (LDL) seviyelerini düşürerek ve LDL’nin oksidasyonunu önleyerek kalp ve damar hastalıkları gelişmesi riskini azaltarak.

Deney hayvanları üzerinde yürütülen bir çalışmada bir grup hayvana sadece yüksek fruktoz (meyve şekeri) içerikli besinler verilirken diğer bir grup hayvana ise fruktozlu besinlerin yanı sıra yeşil çay verilmiş. Fruktoz yüklenen hayvanlarda yüksek açlık şekeri, yüksek insülin seviyesi ve yüksek kan basıncı gibi metabolik sorunlar yeşil çay verilen hayvanlarda gözlenmemiş.

Saha çalışmaları yukarıda belirtilen yararların sağlanabilmesi için günde en az beş bardak koyu demlenmiş yeşil çay içilmesi gerektiğini gösteriyor. Tabii çayın şekerle tatlandırılması beklenen etkinliği azaltacaktır. Kafeini çıkarılmış (dekafeinize) yeşil çay içilmesiyle de bu etkinin kaybolmayacağı bildiriliyor. Ancak kafeinin yağ metabolizmasını hızlandırıcı etkisinin göz ardı edilmemesi gerekir.

Zerdeçal

Zerdeçal baharatın ötesinde tam bir sağlık savaşçısıZerdaçal değeri son yıllarda bilimsel olarak da ortaya konulan Hint ve Çin mutfak ve tedavi kültürünün en değerli parçası. Başlıca etkili bileşeni olan kurkuminlerin antioksidan ve yangı giderici etkileri ve bilhassa metabolik sendrom hastalarında artış gösteren bazı etkenler (nükleer faktör kappa B) üzerinde baskılayıcı etki göstermesi nedeniyle metabolik sendrom şikayetlerinin giderilmesinde rol oynadığı bildiriliyor. Özellikle kilo artışı, vücut yağ kitlesi artışı, trigliserit ve kan basıncında yükselme gibi belirtiler üzerinde etkili. Kurkuminler ile ilgili en önemli sorun, bu maddenin vücuttaki emiliminin çok düşük olması. Yeterli kan seviyesine erişebilmek için 8-10 gram gibi yüksek miktarlarda zerdeçal tüketilmesi gerekiyor. Ancak son zamanlarda emilimini artıracak bazı çözümler üretildi. Bunlardan biri karabiber özütü ile birlikte verilmesi; içerisindeki piperin emilimini artırıyor. Bir diğeri ise soya fosfolipitleri ile oluşturulan kompleksinin (phytosome) uygulanması. Bu şekilde pazarlanan besin destekleri pazarlanıyor. 

Tarçın

Yapılan çalışmalar tarçın kabuklarının şeker hastalarında kan şekerini düşürdüğü, yağ hücreleri tarafından glukoz kullanımını artırdığı, insülin-reseptör işlevini düzenlediği, trigliserit ve LDL-kolesterolü düşürdüğünü ortaya koymuştur. Bu nedenle günde 1-3 çay kaşığı kadar toz edilmiş tarçın kabuğu ya da 250-500 miligram kadar kapsülün kullanılması öneriliyor. Bahsettiğim bu üç bitki baharat ya da içecek olarak günlük beslenmemizde önemli bir yer tutuyor. Ancak bazılarımız lezzetlerine aşina olmayabilir ya da yeterince kullanamayabilir. Bu nedenle kanımca bu dördüne diyetlerinizde biraz daha fazla yer açmak, gerektiğinde kürler halinde kapsül formülasyonlarını kullanmak yararlı olacak.

 Metobolik sendrom bozukluğu için bitkisel karışım;

Giriş

Sepet

Sepet Boş

Kargo Seçenekleri

Yurtiçi Kargo - YouTube

Yeni Ürünler

VELTURA

VELTURA

Fiyatı: 300.00TL
STAKİD

STAKİD

Fiyatı: 300.00TL
CORVEZİO

CORVEZİO

Fiyatı: 300.00TL